CONTACTA AMB NOSALTRES

CONTACTA AMB NOSALTRES

Full 1
ART & DANCE
CURSOS

CONEIX ELS NOSTRES CURSOS

CURSOS PER  A TOTS ELS NIVELLS. DES DEL MÉS PETIT FINS ADULTS

DANSA CLÀSSICA

A tots els nivells, des dels més petits (a partir de 3 anys) fins a classes per adults amb coneixements previs de dansa o sense.

La dansa és art en moviment al ritme de la música, per la qual cosa es considera que l’aprenentatge de la tècnica de la dansa clàssica, amb un accent lúdic creat especialment pels més petits, potencia un estat físic òptim equilibrat i flexible, a part d’incentivar la psicomotricitat, la concentració, l’expressivitat i la memòria, amb la qual el desenvolupament intel·lectual s’incrementa.

El ballet es caracteritza per la seva bellesa, elegància i harmonia; ens permet assolir una base tècnica que ens prepara per a realitzar qualsevol mena de disciplina.

Treballem a les classes amb el sistema anglès introduint exercicis tècnics del mètode Vaganova, fent treball físic d’entrenament específic per a ballarin@s i emprant diversos estils musicals per treure la màxima expressió de cada moviment.

A l’estudi realitzem la preparació pels exàmens de la Royal Academy of Dance (Grades i Vocational Examinations) així que l’alumnat que vol fer un pas més enllà en els seus estudis de dansa pot obtenir una titulació en dansa clàssica.

Dansa Creativa

A partir dels 3 anys ens iniciem en el meravellós món de la dansa clàssica de forma respectuosa a través del moviment com eina fonamental pel desenvolupament i creixement físic i emocional de l’alumnat. Mitjançant el joc, dels ritmes i material divers aprenen en petites pinzellades la tècnica del ballet.

PRE-BALLET
A partir dels 5 anys comencem a introduir coneixements tècnics més conscients conjuntament amb altres treballs com ara el de l’espai i una musicalitat més acurada, però sempre amb aquest punt lúdic que ens ha d’acompanyar al llarg de la nostra infantesa.
BALLET BÀSIC
A partir dels 7 anys les classes s’estructuren per tal d’aprofundir amb èmfasi en la comprensió de la col·locació correcte, les posicions i vocabulari, els moviments més complexes com el Port de bras, treballs de força i musicalitat, desenvolupant la memòria muscular que prepara als alumnes per als següents nivells.
Ballet intermig

A partir dels 11 anys els alumnes han de mostrar una alineació correcta de cos i cames, un domini adequat del vocabulari clàssic, execució de combinacions més complexes en els exercicis, una musicalitat detallada, inici del treball amb les sabatilles de puntes. Es requereix que l’alumne es formi en altres disciplines com contemporani o modern-jazz per millorar el seu nivell.

Ballet Avançat

Formació especialitzada per desenvolupar la força, la posada en escena, la sensibilitat i performance, la creativitat, la disciplina entre altres. Treball específic de puntes i repertori de dansa clàssica. Indispensable la formació en altres disciplines com contemporani o modern-jazz.

Ballet per adults
Classes de dansa clàssica pensades específicament per l’adult que té la il·lusió de moure’s a través de la tècnica clàssica i mantenir un estat físic òptim. Són classes molt ballades que ens ajuden a desconnectar i trencar amb la rutina diària.
Dansa urbana

Estil de ball de carrer molt popular, rítmic i modern, emprant amb moviments lliures creant diferents dinàmiques de moviment  per expressar els sentiments i les emocions.  Neix com una evolució de la tècnica jazz i consolida un propi estil amb moviments molt marcats a ritme de músiques actuals.

Els grups de dansa urbana de l’estudi realitzen diverses exhibicions al llarg de l’any, així com sortides organitzades i concursos. 

Modern-Jazz

Tècnica de ball amb una àmplia gamma d’estils, influenciada per diferents disciplines americanes de cada dècada. Les classes es desenvolupen amb un únic objectiu, aconseguir una gran qualitat de moviments ”swing”. Les classes s’estructuren en un escalfament amb estiraments i tonificació, un centre on practiquem i treballem la tècnica amb diferents exercicis, insolacions de les diferents parts del cos, adagis, diagonals de salt i girs i finalitzem amb coreografies adaptades a diferents estils, des dels musicals de Broadway a les músiques més actuals. A l’estudi realitzem la preparació pels exàmens de la Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) (Grades i Vocational Examinations) així que l’alumnat que vol fer un pas més enllà en els seus estudis de dansa pot obtenir una titulació en modern-Jazz.

Tap Dance (Claqué)

El claqué és un estil de ball d’orígens afroamericans, que forma part de la cultura jazz i consisteix en la creació de coreografies mitjançant els peus, és a dir, amb l’estep (plaqueta de la punta) i el hill (plaqueta del taló) com a eines principals. Creen una unitat de sons rítmics i compatibles entre si (percussió). S’inicien les classes aprenent les combinacions principals de sons (passos), progressivament s’uneixen fent coreografies de diferents nivells de dificultat (Shim sham: coreografia de claqué coneguda internacionalment) i finalment incorporació del body percussion (percussió corporal) i de l’improvisació.

Dansa Contemporània

Basada en la dansa clàssica i amb influències de la dansa moderna i postmoderna. Inclou moviments que trenquen el cànon clàssic, com girs o torsions d’esquena per trencar amb els moviments clàssics, posicions paral·leles, incorporació de silencis, moviments en aparença no continguts que fan l’efecte que el ballarí es deixa anar. Es treballa el moviment en diferents nivells. Les entrades i sortides del terra son part fonamental d’aquest estil. Es gaudeix de la sensació de ballar descalç “per sentir millor la terra”.

Els grups de dansa contemporània de l’estudi realitzen diverses exhibicions al llarg de l’any, sortides organitzades i competicions. 

Base Tècnica/ Fisiotècnica

Ajuda a l’estudiant de dansa a conèixer i mantenir la correcta col·locació de l’estructura corporal i la musculatura, i a treballar el desenvolupament de l’elasticitat, la flexibilitat i la força necessària per a la dansa. Es focalitzen les sessions en la memòria muscular indispensable pels exercicis de qualsevol estil de dansa.

Pilates

¡Men sana in corpore sano!

El mètode Pilates és un conjunt d’exercicis físics especialment pensats per a reforçar i tonificar la musculatura sense augmentar el seu volum connectant directament amb la nostra ment. Aquest mètode té infinitat de beneficis com la correcció de posicions errònies, millorant la postura, proporciona estabilitat a la columna vertebral, reforça el sòl pelvià, millorar la flexibilitat i l’elasticitat i restaurar la vitalitat entre altres. Aquesta disciplina permet estilitzar la figura a través de la realització d’una seqüència fluida de moviments amb repeticions amb una gran qualitat de moviment. Treballem amb grups molt reduïts per garantir la formació i seguretat adequada. També oferim la possibilitat de classes particulars (horaris a convenir).

kid pilates

El mètode més divertit per fer nens sans, forts i segurs. Fomentar la salut en els més petits, ja que la millor medicina és la prevenció, mitjançant joc, coordinant ment, cos i consciència.

Lindy Hop

Estil de dansa popularitzat a New York, molt rítmic i divertit. Tècnicament, té un pas bàsic de 8 temps, i es defineix a partir del “swing out” o “whip”. L’estructura del ball té forma rectangular i allargada, i els ballarins giren simultàniament sobre un eix central. Aquest eix normalment es queda al mateix lloc en comptes de moure’s per tota la pista.

Flamenc

Estil de dansa que neix a Andalusia. S’aprèn a interioritzar tots els ritmes del flamenc treballant els diferents estils flamencs que s’anomenen “PALOS” (Soleá, Bulería, Alegrías, Fandango…) i la base tècnica dels “braceos” i “zapateaos”. Considerat patrimoni immaterial de la humanitat.

sevillanes

Dansa regional espanyola, caracteritzada per la seva influència del flamenc, molt dinàmica i amb caràcter. Curs intensiu de 3 mesos per aprendre les quatre Sevillanes.

Intensius i Workshops

Dansa Clàssica i Dansa contemporània amb professor de renom nacional i internacionals, Kid Pilates, Tape Dance Kids, Body Percussion, Dansa clàssica amb família*, Dansa Urbana amb família*, Baby Dance, Classical Fit…

*Activitat per compartir una bona estona entre familiars i alumnes.