Dansa Clàssica:

A tots els nivells, des dels més petits (a partir de 3 anys) fins adults amb coneixements previs de dansa o sense. La dansa és art en moviment al ritme de la música, pel que es considera que l’aprenentatge de la tècnica de la dansa clàssica, amb un accent lúdic creat especialment pels més petits, potencia un estat físic òptim equilibrat i flexible, a part d’incentivar la psicomotricitat, la concentració, l’expressivitat i la memòria, amb la qual el desenvolupament intel·lectual s’incrementa.

El ballet es caracteritza per la seva bellesa, elegància i harmonia; ens permet assolir una base tècnica que ens prepara per a realitzar qualsevol tipus de disciplina.

Treballem a les classes amb el sistema anglès introduint exercicis tècnics del mètode Vaganova.

A l’estudi realitzem la preparació pels exàmens de la Royal Academy of Dance (Grades i Vocational Examinations), així que l’alumnat que vol fer un pas més enllà en els seus estudis de dansa pot obtenir una titulació en dansa clàssica.

Dansa urbana:

Estil de ball de carrer molt popular, rítmic i modern. Neix com una evolució de la tècnica jazz i consolida un propi estil amb moviments molt marcats a ritme de músiques actuals. Els grups de dansa urbana de l’estudi realitzen diverses exhibicions al llarg de l’any, així com sortides organitzades i concursos.  

Jazz Dance:

Tècnica de ball amb una àmplia gamma d’estils, influenciada per diferents disciplines americanes de cada dècada. Les classes es desenvolupen amb un únic objectiu, aconseguir una gran qualitat de moviments ”swing”. Les classes s’estructuren en un escalfament amb estiraments i tonificació, un centre on practiquem i treballem la tècnica amb diferents exercicis, insolacions de les diferents parts del cos, adagis, diagonals de salt i girs i finalitzem amb coreografies adaptades a diferents estils, des dels musicals de Broadway a les músiques més actuals. 

Tap Dance (Claqué):

El claqué és un estil de ball d’orígens afro-americans, que forma part de la cultura jazz i consisteix en la creació de coreografies mitjançant els peus, és a dir, amb l’estep (plaqueta de la punta) i el hill (plaqueta del taló)com a eines principals. Creen una unitat de sons rítmics i compatibles entre sí (percussió). S’inicien les classes aprenent les combinacions principals de sons (passos), progressivament s’uneixen fent coreografies de diferents nivells de dificultat (Shim sham: coreografia de claqué coneguda internacionalment) i finalment incorporació del body percussion (percussió corporal) i de l’ improvisació.

Dansa Contemporània:

Basada en la dansa clàssica i amb influències de la dansa moderna. Inclou moviments que trenquen el cànon clàssic, com girs o torsions d'esquena, posicions paral·leles, incorporació de silencis, moviments en aparença no continguts...

Flamenc:

Estil de dansa que neix a Andalusia. S'aprèn a interioritzar tots els ritmes del flamenc treballant els diferents estils flamencs que s'anomenen "PALOS" (Soleá, Bulería, Alegrías, Fandango...) i la base tècnica dels "braceos" i "zapateaos". Considerat patrimoni immaterial de la humanitat. 

Base Tècnica/ Fisiotècnica:

Ajuda a l’estudiant de dansa a conèixer i mantenir la correcta col·locació de l’estructura corporal i la musculatura, i a treballar el desenvolupament de l’elasticitat i la flexibilitat. És el complement per a qualsevol estil de dansa.

Pilates:

El mètode Pilates és un conjunt d’exercicis físics especialment pensats per a reforçar i tonificar la musculatura sense augmentar el seu volum. Corregeix posicions errònies, millorant la postura, proporciona estabilitat a la columna vertebral, reforça el sòl pèlvic, la flexibilitat i restaura la vitalitat. Aquesta disciplina permet estilitzar la figura a través de la realització d’una seqüència fluida de moviments amb repeticions amb una gran qualitat de moviment.

Possibilitat de classes particulars (horaris a convenir)

Kid Pilates:

El mètode més divertit per fer nens sans, forts i segurs. Fomentar la salut en els més petits, ja que la millor medicina és la prevenció, mitjançant joc, coordinant ment, cos i consciència.

Comèdia Musical:

Forma de teatre que reuneix fusiona i combina musica, cançons, diàlegs i dansa. Es realitzaran tallers de cant, llenguatge musical, teatre i dansa per tal d’arribar a conèixer el procés de creació d’un petit musical.

Lindy Hop:

Estil de dansa popularitzat a New York, molt rítmic i divertit. Tècnicament té un pas bàsic de 8 temps, i es defineix a partir del "swing out" o "whip". L'estructura del ball té forma rectangular i allargada, i els ballarins giren simultàniament sobre un eix central. Aquest eix normalment es queda al mateix lloc en comptes de moure's per tota la pista.

Balls de Saló:

Activitat dirigida a persones de qualsevol edat, per passar una bona estona aprenent els passos i les figures bàsiques tan dels balls estàndard com els llatins. Cal portar parella.

Balls en Línia:

Activitat dirigida a persones de qualsevol edat on es practiquen tots els estils de ball tan estàndard com llatins sense parella.

Intensius i Workshops:

Kid Pilates, Tape Dance Kids, Body Percussion, Dansa clàssica amb pares i mares*, Funky amb pares i mares*.

Sevillanes: Dansa regional espanyola, caracteritzada per la seva influència del flamenc, molt dinàmica i amb caràcter. Curs intensiu de 3 mesos per aprendre les quatre Sevillanes.

*Activitat per compartir una bona estona entre pare o mare i fill/a.

 
     
logoart                  
   C/ Nord, 10   17600 Figueres                   Telèfon : 872 21 21 05                   Web: www.artdance.catvolcanologo